Makelaar Volendam

Volendam is een wereldberoemd vissersdorp aan het IJsselmeer. Een dynamisch dorp en een plaats met ca 22.000 inwoners. Het vissersdorp is niet alleen bekend van de paling, palingsound en artiesten zoals Jan Smit, Nick en Simon, 3J’s, BZN, Jan Keizer, Annie Schilder, Cats, Piet Veerman, en BZN, maar is al jaren een toeristische trekpleister met de wonderschone Haven, historische centrum, het Doolhof, Hotel Spaander, Jachthaven Marinapark, Volendams Museum, en niet te vergeten de prachtige dijk met wandelroutes langs het IJsselmeer, Markermeer en de Gouwzee. De jaarlijkse Volendammer kermis is bij vrijwel iedereen een begrip. Volendam heeft een eigen recreatiegebied, Slobbeland en zwembad De Waterdam. Wekelijks worden er leuke evenementen georganiseerd en er is altijd wel een band of muziekfeest in de Jozef, PiusX of aan de haven.

Volendam heeft een rijke voetbalhistorie, met een profclub FC Volendam die afwisselend in de Eredivisie en de Eerste Divisie speelt, en een amateurvereniging, RKAV Volendam. Verder is er nog de zaalvoetbalvereniging “ZVV Volendam” en De handbalvereniging KRAS. In Volendam zijn er veel maatschappelijk betrokken sponsoren die bij projecten betrokken zijn om de plaatselijke jeugd enthousiast te maken voor sport en beweging in het algemeen.

Uw Aankoopmakelaar →

Uw Verkoopmakelaar →

Uw Taxateur →

 

Het dorp Volendam

Volendam ligt aan pal aan het IJselmeer en dicht nabij verschillende plaatsen in Waterland zoals Edam, Monnickendam, Purmerend, Broek in Waterland, Watergang, Oosthuizen, Waterland, Zeevang en omstreken. Sinds 2016 is het dorp bij de Gemeente Zeevang gaan horen. Tot Gemeente Zeevang behoren de plaatsen Edam, Beets, Ethersheim, Hobrede, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Schadam, Warder. In deze pittoreske plaatsen vind je zowel oude dijkwoningen, woonboerderijen, stolpboerderijen, als luxe 2 onder 1 kapwoningen, woningen, eengezinswoningen en nieuwbouwwoningen.

Bel mij terug →

Maak een afspraak →

Aanmelden als Woningzoekende →

De enige vorm van openbaar vervoer is de bus, maar desondanks goed verbonden met Amsterdam (reistijd ca 25 minuten) en het busstation van Edam. Daarnaast zijn er verbindingen met Purmerend en Hoorn. En met de auto bereikbaar via de N247 vanaf Hoorn en Amsterdam. Vanuit Purmerend via de N244. Hier huis kopen is dus niet alleen voor Volendammers aantrekkelijk maar ook voor mensen die dicht bij Amsterdam willen wonen en werken. Er zijn goede busverbindingen richting Amsterdam.

Er zijn veel toeristische winkels langs de Dijk. De meest bezochte winkelcentrums zijn “Het Havenhof”, “De Stient” en winkels langs “De Van Baarstraat”. Ook kent het dorp een veelzijdigheid van kleine winkels in de oude Kom.

De laatste jaren zijn er verschillende uitbreidingswijken gebouwd. Middengebied
Oude Kom , Edam-Oude kom, Blokgouw 7 en 8, Planetenbuurt, Blokgouw, Rozettenbuurt, Edam, Blokgouw, Munnickenveld, Broeckgouw.

In het dorp kunt u een gevarieerd aanbod vinden van 2 onder 1 kapwoningen, eengezinswoningen, woningen, appartementen, prachtige huizen in het centrum, of woningen aan de dijk. De woningen zijn veelal koopwoningen en u vind een breed scala aan woningen van oude karakteristieke woningen in het centrum tot nieuwbouwwoningen in de nieuwbouwwijken Broeckgouw, Middengebied en Blokgouw.

Zoekt u een woning, dan is het belangrijk dat u zich laat adviseren door een lokale makelaar die goed op de hoogte is van de woningmarkt en de laatste marktontwikkelingen. RC Makelaars is voor u de ideale sparringpartner. RC Makelaars is in Volendam maatschappelijk betrokken en heeft een groot netwerk aan contacten, kopers, verkopers, bedrijven en bovendien heeft het grootste woningaanbod. RC Makelaars is dé verkopende makelaar Edam-Volendam, werken 7 dagen per week en zijn altijd bereikbaar. Wij kunnen u zowel als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar of als register taxateur uitstekend van dienst zijn voor het zoeken, verkopen of taxeren van uw woning.

 

Uw makelaar in Volendam is RC Makelaars.

 

Neem contact op met RC Makelaars

Maak gerust een vrijblijvende afspraak met één van onze makelaars. Wij inventariseren graag hoe wij u kunnen helpen bij de verkoop van uw woning.
Stuur ons een email of bel Rob Schilder 06-20353264. Uiteraard ook na kantooruren bereikbaar!