Makelaar Purmerend

Purmerend is een stad en gemeente in de regio Waterland gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Holland.
De gemeente telde 79.830 inwoners (30 april 2017, bron: CBS); maar verwelkomde op 31 maart 2016 de 80.000e inwoner. De gemeente Purmerend maakt deel uit van de plusregio Stadsregio Amsterdam. De stad is daarom enorm populair bij forenzen.

Purmerend wordt als snel verward met met het dorp Purmerland, dat een lintdorp is net ten zuiden van de gemeente Landsmeer. Aan de oostelijke rand ligt het kruispuntdorp Purmerbuurt, ingeklemd tussen de nieuwbouw en het Purmerbos. Een deel van de polder Purmer is onderdeel geworden van de stad, met de wijken Purmer-Noord en Purmer-Zuid. Het zuidelijkste deel daarvan is nog landelijk gebleven en wordt bij het gehucht, annex poldergemeenschap Purmer gerekend, gelegen tussen Purmerend, Ilpendam, Overleek, Zedde en de stad Edam. Het meest westelijke deel van Purmerend is de kom in de A7, in de volksmond beter bekend als het Beusebos.

Uw Aankoopmakelaar →

Uw Verkoopmakelaar →

Uw Taxateur →

De stad Purmerend

De stad is omgeven door droogmakerijen, zoals de Purmer (die sinds het einde van de 20e eeuw deels tot Purmerend behoort), Beemster en Wormer, die in 17e eeuw werden ingepolderd. Hier vind je prachtige en statige historische boerderijen, woonboerderijen en vrijstaande woningen. De stad ligt gunstig ten opzichte van Amsterdam, waar veel inwoners, vaak voormalige inwoners van de hoofdstad, werken.

Bel mij terug →

Maak een afspraak →

Aanmelden als Woningzoekende →

Purmerend Marktstad

De stad Purmerend noemt zich met recht al jarenlang Marktstad, maar was in 2003 ook ‘Kermisstad van Nederland’. Naast de kermis is deze gezellige stad vooral bekend om haar (vee-)markten. Vanaf 2001 is de koeien- en schapenmarkt helaas niet meer in de open lucht toegestaan. De veemarkt is daarom verplaatst van het centrum naar het industrieterrein, en is overgegaan in private handen.

Het grootste deel van de totale woon-werkpendel gaat per auto. De A7 is de belangrijkste autoverbinding met Amsterdam. De openstelling van de spitsstrook tussen Zaandam en Purmerend heeft de files in de avondspits verminderd. In 2015 is de Coentunnel verdubbeld; hierdoor zijn de files richting Amsterdam verder verminderd. Ook neemt de woningbouw in de nabijgelegen regio’s Waterland en West-Friesland langzaam maar zeker af. Purmerend ligt sinds 1885 aan de Spoorlijn Zaandam – Enkhuizen en heeft maarliefst drie stations: Purmerend Weidevenne, Purmerend en Purmerend Overwhere. Tot 1949 was er zelfs nog een tramverbinding met Amsterdam-Noord.

Busvervoer

Het busvervoer wordt centraal geregeld centraal geregeld via het busstation Purmerend Tramplein. De buslijnen rijden vanuit afzonderlijke wijken naar het centrum van Amsterdam. Er gaat een Buslijn vanaf De Rijp en Edam door Purmerend naar Amsterdam evenals buslijn vanuit Middenbeemster. Het busverkeer van en naar Amsterdam maakt gebruik van een speciale busbaan langs de N235, samen met de busstrook op de N247 is er hierdoor een vrije busbaan van en naar Amsterdam. De buslijnen rijden in een erg hoge frequentie (in de spits tot 14 keer per uur), mede daardoor bestaat de unieke situatie dat de bus een groter marktaandeel heeft dan de trein en waarbij de intercitytreinen niet stoppen.

De stad Purmerend is ontstaan als handelsnederzetting voor de visserij en scheepvaart. De stad is later omgeven door droogmakerijen, zoals de Purmer, de Beemster en de Wormer, die in 17e eeuw zijn ingepolderd. De geschiedenis van Purmerend heeft zich ruim 600 jaar, van 1340 tot 1960. Pas vanaf 1960 is men overgegaan tot uitbreiding van de stad.

Rond 1960 ontstonden de eerste grote uitbreidingswijken Overwhere 1, Overwhere 2, Wheermolen, Gors, Molenkoog, Purmer Noord, Purmer Zuid, Baanstee en Weidevenne.

De Weidevenne is de laatste uitbreidingswijk die nog voltooid moet worden. Het uitbreidingsgebied ligt ingebed tussen de snelweg de A7 en westelijk deel van het centrum.

Er zijn in Purmerend sinds 1960 meerdere uitbreidingswijken gebouwd, de bekendste wijken in Purmerend zijn: Binnenstad Purmerend, Centrum Purmerend, Stationsbuurt, Hazepolder, Zuiderpolder, Overwhere-Zuid, De Koog, Wagenweg e.o., Overwhere-Noord, Molenkoog, Wheermolen, West Wheermolen, Oost Dwarsgouw, Gors-Zuid Gors-Noord, Overlanderstraat e.o., Werktuigenbuurt, Maten- en zuivelbuurt, De Graeffweg e.o., Baanstee e.a., Westerweg/Purmerbuurt, Purmer-Zuid/noord Purmer-Zuid/zuid, Purmerbos en verspreide bebouwing Westerweg, Overwhere, Wheermolen, Gors, Purmer-Noord, Purmer-Zuid, Weidevenne.

Monumenten

Purmerend kent vele monumenten en loopt je door het oude centrum, dan lijkt het alsof de tijd van de Middeleeuwen heeft stilgestaan. Karakteristiek gevels van oude woonhuizen, herenhuizen, grachtenpanden, pakhuizen en indrukwekkende kerken maken van deze prachtige stad een plek om heerlijk rond te lopen en de ogen de kost te geven.

In deze heerlijke stad kan je uitstekend genieten van een kopje koffie op een van de gezellige terrasjes of heerlijk eten in het centrum in de knusse restaurants, de koemarkt. Winkelen kan altijd in de gezellige winkelstraat of in het Winkelcentrum Willem Eggert. Er zijn veel winkels in en rond het historische centrum. Purmerend heeft een groot aantal verenigingen en heeft een eigen golfbaan, Waterlandziekenhuis, zwembad Leeghwaterbad.

Voor gezinnen met kinderen is Purmerend een ideale woonomgeving. Zo zijn er verschillende basisscholen, sportverenigingen, etc.

In Purmerend kunt u een gevarieerd aanbod vinden van 2 onder 1 kapwoningen, historische herenhuizen in het centrum, pakhuizen, eengezinswoningen, woningen, appartementen, huizen in het centrum. De woningen zijn veelal koopwoningen en u vind in Purmerend een breed scala aan woningen van oude karakteristieke woningen in het centrum tot nieuwbouwwoningen in de uitbreidingswijken.

Zoekt u een woning dan is het belangrijk dat u zich laat adviseren door een lokale makelaar die goed op de hoogte is van de woningmarkt en de laatste marktontwikkelingen. RC Makelaars is voor u de ideale sparringpartner. RC Makelaars is maatschappelijk betrokken en heeft in Purmerend een groot netwerk aan contacten, kopers, verkopers, bedrijven en bovendien heeft het grootste woningaanbod, RC Makelaars werken 7 dagen per week en zijn altijd bereikbaar. Wij kunnen u zowel als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar of als register taxateur uitstekend van dienst zijn voor het zoeken, verkopen of taxeren van uw woning.

Uw makelaar in Purmerend is RC Makelaars.

 

Neem contact op met RC Makelaars

Maak gerust een vrijblijvende afspraak met één van onze makelaars. Wij inventariseren graag hoe wij u kunnen helpen bij de verkoop van uw woning.
Stuur ons een email of bel Rob Schilder 06-20353264. Uiteraard ook na kantooruren bereikbaar!