Makelaar Monnickendam

Monnickendam ligt aan pal aan het IJsselmeer en dicht nabij verschillende plaatsen in Waterland zoals Volendam, Edam, Purmerend, Broek in Waterland, Watergang, Oosthuizen, Waterland, Zeevang en omstreken.

Monnickendam is de bus. Desalniettemin is Monnickendam goed bereikbaar vanaf Amsterdam, Volendam, Edam, Purmerend via de N244. Vanaf Hoorn vanaf de N247.

Monnickendam kent vele monumenten en loopt je door het oude centrum dan lijkt het alsof de tijd van de Middeleeuwen heeft stilgestaan. Karakteristiek gevels van oude woonhuizen, herenhuizen, grachtenpanden, pakhuizen en indrukwekkende kerken maken deze historische stad een plek om heerlijk rond te lopen en de ogen de kost te geven.

Uw Aankoopmakelaar →

Uw Verkoopmakelaar →

Uw Taxateur →

 

De stad

In Monnickendam kan je heerlijk genieten van een kopje koffie op een van de gezellige terrasjes of heerlijk eten in het centrum in de knusse restaurants. Er zijn veel winkels in en rond het historische centrum. Monnickendam heeft een groot aantal verenigingen en heeft een eigen jachthaven en recreatiegebied Hemmeland.

Bel mij terug →

Maak een afspraak →

Aanmelden als Woningzoekende →

 

Gemeente

Monnickendam heeft ongeveer 10.000 inwoners. De gemeente Monnickendam is in 1991 opgegaan in de gemeente Waterland. In de Gemeente Waterland zijn ook andere plaatsen als Marken en Broek in Waterland opgenomen. De gemeente Waterland bestaat naast Monnickendam uit de plaatsen (kernen), Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Overleek, Watergang, Uitdam, Zuiderwoude, Purmer.

Tot 1940 werden delen van de stad gerenoveerd en vond er verdere nieuwbouw in de oude binnenstad plaats. Omstreeks 1960 werd de stad naar het zuiden uitgebreid. Monnickendam is uitgebreid met de volgende wijken: Oranjewijk, Markgouw, Ringshemmen, Ooster Ee, Binnengouw en Buitengouw (in volgorde van bouw).

 

Wonen in Monnickendam

In Monnickendam kunt u een gevarieerd aanbod vinden van 2 onder 1 kapwoningen, eengezinswoningen, woningen, appartementen, huizen in het centrum, of woningen aan de haven. De woningen in Monnickendam zijn veelal koopwoningen en u vind een breed scala aan woningen van oude karakteristieke woningen in het centrum tot nieuwbouwwoningen in de uitbreidingswijken.

Zoekt u een woning in Monnickendam dan is het belangrijk dat u zich laat adviseren door een lokale makelaar die goed op de hoogte is van de woningmarkt en de laatste marktontwikkelingen. RC Makelaars is voor u de ideale sparringpartner. RC Makelaars is in Monnickendam maatschappelijk betrokken en heeft in Monnickendam een groot netwerk aan contacten, kopers, verkopers, bedrijven en bovendien heeft het grootste woningaanbod, RC Makelaars werken 7 dagen per week en zijn altijd bereikbaar. Wij kunnen u zowel als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar of als register taxateur uitstekend van dienst zijn voor het zoeken, verkopen of taxeren van uw woning.

 

Uw makelaar in Monnickendam is RC Makelaars.

Neem contact op met RC Makelaars

Maak gerust een vrijblijvende afspraak met één van onze makelaars. Wij inventariseren graag hoe wij u kunnen helpen bij de verkoop van uw woning.
Stuur ons een email of bel Rob Schilder 06-20353264. Uiteraard ook na kantooruren bereikbaar!