Makelaar Broek in Waterland

Broek in Waterland is een idyllisch en schilderachtig dorp in de gemeente Waterland, gelegen iets ten Noorden van Amsterdam.

Broek in Waterland ligt pal aan het IJsselmeer en dicht nabij verschillende plaatsen in Waterland zoals Volendam, Edam, Monnickendam, Purmerend, Watergang, Oosthuizen, Waterland, Zeevang en omstreken.

De enige vorm van openbaar vervoer in Broek in Waterland is de bus. Desalniettemin is Broek in Waterland goed bereikbaar vanaf Amsterdam, Volendam, Edam, Purmerend via de N244. Vanaf Monnickendam en Hoorn vanaf de N247.

Broek in Waterland kent vele monumenten en loopt je door het oude centrum van Broek in Waterland dan lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Karakteristiek gevels van oude woonhuizen, herenhuizen, en indrukwekkende villa’s maken Broek in Waterland een plek om heerlijk rond te lopen en de ogen de kost te geven. Rondom Broek in Waterland lopen er verschillende ANWB fietsroutes en een rondje fietsen langs het IJsselmeer, Markermeer, Gouwzee, Marken, Volendam of Edam is zo gemaakt. Heerlijk een ritje op de fiets en relaxen in de Theetuin Overleek.

Uw Aankoopmakelaar →

Uw Verkoopmakelaar →

Uw Taxateur →

Het dorp

In Broek in Waterland kan je heerlijk genieten van een kopje koffie op een van de gezellige terrasjes of heerlijk eten in het centrum van oud Broek in Waterland in de knusse restaurants. Broek in Waterland is aangesloten op een wijds waternetwerk Waterland en watersporters kunnen met de boot heerlijk varen in de vaarten rond Waterland en Gouwzee, IJsselmeer.

Bel mij terug →

Maak een afspraak →

Aanmelden als Woningzoekende →

Gemeente

Broek in Waterland was tot 1991 een zelfstandige gemeente met de kernen Zuiderwoude en Uitdam. Broek in Waterland telt ongeveer 2500 inwoners. Een schilderachtig dorp met kenmerkende huizen in Waterlandse stijl. Sommige van de houten huizen zijn geschilderd in pasteltinten en versierd met een deurkalf. Het dorp heeft een beschermd dorpsgezicht.

Broek in Waterland is in 1991 opgegaan in de gemeente Waterland. In de Gemeente Waterland zijn ook andere plaatsen als Marken en Monnickendam opgenomen. De gemeente Waterland bestaat naast Broek in Waterland uit de plaatsen (kernen), Marken, Monnickendam, Ilpendam, Katwoude, Overleek, Watergang, Uitdam, Zuiderwoude, Purmer.

Wonen in Broek in Waterland

In Broek in Waterland kunt u een gevarieerd aanbod vinden van 2 onder 1 kapwoningen, eengezinswoningen, woningen, villa’s, dijkwoningen, karakteristieke vrijstaande woningen, Broek in Waterland, huizen in het centrum Broek in Waterland, of woningen aan de haven van Broek in Waterland. De woningen in Broek in Waterland zijn veelal koopwoningen en u vind in Broek in Waterland een breed scala aan woningen van oude karakteristieke woningen in het centrum tot nieuwbouwwoningen in de uitbreidingswijk De Trambaan.

De nieuwe woningen op De Trambaan Broek in Waterland worden omringd door sfeervolle waterpartijen.
De Trambaan ligt pal naast de oude dorpskern van Broek in Waterland, gescheiden door een trekvaart en de N247. De inrichting van het openbaar gebied gebeurt onder architectuur. Lantaarns, bestrating, water en groen sluiten qua atmosfeer wondermooi aan bij het oude Broek in Waterland, door de bewoners liefkozend ‘Broek’ genoemd.

Zoekt u een woning in Broek in Waterland dan is het belangrijk dat u zich laat adviseren door een lokale makelaar die goed op de hoogte is van de woningmarkt en de laatste marktontwikkelingen. RC Makelaars is voor u de ideale sparringpartner. RC Makelaars is in Broek in Waterland maatschappelijk betrokken en heeft in Broek in Waterland een groot netwerk aan contacten, kopers, verkopers, bedrijven en bovendien heeft het grootste woningaanbod. RC Makelaars werken 7 dagen per week en zijn altijd bereikbaar. Wij kunnen u zowel als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar of als register taxateur uitstekend van dienst zijn voor het zoeken, verkopen of taxeren van uw woning.

Uw makelaar in Broek in Waterland is RC Makelaars.

Neem contact op met RC Makelaars

Maak gerust een vrijblijvende afspraak met één van onze makelaars. Wij inventariseren graag hoe wij u kunnen helpen bij de verkoop van uw woning.
Stuur ons een email of bel:
Rob Schilder 06-20353264. Uiteraard ook na kantooruren bereikbaar!