Makelaar Edam

Edam is een stad in Noord-Holland en vormt samen met Volendam de gemeente Edam-Volendam. De stad telt ca 7500 inwoners. De gehele gemeente telt ca 35000 inwoners. Edam ligt aan pal aan het IJsselmeer en dicht nabij verschillende plaatsen in Waterland zoals Volendam, Monnickendam, Purmerend, Broek in Waterland, Watergang, Oosthuizen, Waterland, Zeevang en omstreken. Sinds 2016 is Volendam bij de Gemeente Zeevang gaan horen. Tot Gemeente Zeevang behoren de plaatsen Edam, Volendam, Beets, Ethersheim, Hobrede, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Schadam, Warder. In deze pittoreske plaatsen vind je zowel oude dijkwoningen, woonboerderijen, stolpboerderijen, als luxe 2 onder 1 kapwoningen, woningen, eengezinswoningen en nieuwbouwwoningen.

De enige vorm van openbaar vervoer in Edam is de bus. Desalniettemin  goed bereikbaar vanaf Purmerend via de N244. Vanaf Monnickendam en Hoorn vanaf de N247. Vanaf Volendam via de Zuidpolderzeedijk, de Dijkgraaf de Ruijterlaan, de Dijkgraaf Poschlaan en de N517/N247.

Er zijn in veel winkels in en rond het historische centrum van Edam. Edam heeft een groot aantal verenigingen en heeft een eigen jachthaven en recreatiegebied Strandbad. In de zomer wordt er elke woensdag tussen 10.30 en 12.30 een toeristische versie van de Edammer kaasmarkt gehouden. Rondom Edam lopen er verschillende ANWB fietsroutes en een rondje fietsen langs het IJsselmeer, Markermeer, Gouwzee, Marken, Volendam of Broek in Waterland en Marken is zo gemaakt. Heerlijk een ritje op de fiets, fietsen langs de dijk, naar Marken of heerlijk relaxen in de Theetuin Overleek.

Uw Aankoopmakelaar →

Uw Verkoopmakelaar →

Uw Taxateur →

 

De stad

In Edam kan je heerlijk genieten van een kopje koffie op een van de gezellige terrasjes of heerlijk eten in het centrum in de knusse restaurants. Edam is aangesloten op een wijds waternetwerk Waterland en watersporters kunnen met de boot heerlijk varen in de vaarten rond Waterland en Gouwzee, IJsselmeer.

Bel mij terug →

Maak een afspraak →

Aanmelden als Woningzoekende →

 

Gemeente

Edam kent vele monumenten en loopt je door het oude centrum dan lijkt het alsof de tijd van de Middeleeuwen heeft stilgestaan. Karakteristiek gevels van Edams oude woonhuizen, herenhuizen, grachtenpanden, pakhuizen en indrukwekkende kerken maken het een plek om heerlijk rond te lopen en de ogen de kost te geven.

In Edam kan je heerlijk genieten van een kopje koffie op een van de gezellige terrasjes of heerlijk eten  in de knusse restaurants. Niet alleen Volendam kent een groot aanbod van muziekliefbebbers en muzikanten maar ook Edam kent veel en uitstekende muzikanten. Er worden regelmatig muziekevenementen georganiseerd zoals het Singelfestival, de Pianowandeling. Jazzclub Mahogany Hall in Edam is al jaren een begrip onder jazzliefhebbers in Nederland en is één van de oudste jazzclub in het land.

 

Wonen in Edam

In Edam kunt u een gevarieerd aanbod vinden van 2 onder 1 kapwoningen, eengezinswoningen, woningen, appartementen, huizen in het centrum, of woningen aan de haven. De woningen zijn veelal koopwoningen en u vindt  een breed scala aan woningen van oude karakteristieke woningen in het centrum tot nieuwbouwwoningen in de uitbreidingswijken van Edam, Keetzijde, Oorgat en Broeckgouw.

Zoekt u een woning in Edam dan is het belangrijk dat u zich laat adviseren door een lokale makelaar die goed op de hoogte is van de woningmarkt en de laatste marktontwikkelingen. RC Makelaars is voor u de ideale sparringpartner. RC Makelaars is maatschappelijk betrokken en heeft in Edam een groot netwerk aan contacten, kopers, verkopers, bedrijven en bovendien heeft het grootste woningaanbod, RC Makelaars is dé verkopende makelaar in Edam-Volendam, werken 7 dagen per week en zijn altijd bereikbaar. Wij kunnen u zowel als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar of als register taxateur uitstekend van dienst zijn voor het zoeken, verkopen of taxeren van uw woning.

Uw makelaar in Edam is RC Makelaars.

Neem contact op met RC Makelaars

Maak gerust een vrijblijvende afspraak met één van onze makelaars. Wij inventariseren graag hoe wij u kunnen helpen bij de verkoop van uw woning.
Stuur ons een email of bel: Rob Schilder 06-20353264. Uiteraard ook na kantooruren bereikbaar!