VERKOCHT

Adres
Bult 2

Plaats
Edam

Vraagprijs
€ 675.000,- k.k.
Type
Hoekwoning
Bouwjaar
1975
Aantal kamers
5
Slaapkamers
4
Perceel
161 m2
Woonoppervlakte
155 m2
Inhoud
622 m3
  • DELEN

Midden in het centrum/stadshart van Edam mogen wij u dit fantastische Rijksmonument te koop aanbieden.

Dit bijzondere en statige grachtenpand is gelegen op een unieke hoeklocatie aan de gracht tussen de Spuistraat en Gevangenpoortsteeg. Op deze locatie in het centrum treft u prachtige monumentale panden, herenhuizen, pakhuizen en grachtenpanden. Deze woning heeft een karakteristieke trapgevel en mag dan ook zeker niet ontbreken op de lijst van Edams Rijksmonumenten. Veel van de oorspronkelijke stijl en sfeer is met liefde voor stijl en detail bewaard, opgeknapt en gerestaureerd.

De historische stad Edam bestaat ruim 650 jaar en kende in de Gouden Eeuw een grote bloei. Het stadscentrum van Edam getuigt hier nog volop van. Mede vanwege het beschermde stadsgezicht, is dit gedeelte van het centrum onaangetast gebleven en lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Al wandelend door het stadscentrum van Edam waan je jezelf in middeleeuwse sferen. Uniek, zeer gewild en dat op ca. 25 autominuten van de wereldstad Amsterdam.

Alle voorzieningen zijn letterlijk op loopafstand. Openbaar vervoer, met busverbindingen naar Amsterdam, Hoorn, Purmerend, scholen, verschillende winkels in het centrum (waaronder slagerij en warme bakker), en niet te vergeten de gezellige terrasjes en restaurants die je kan vinden in het centrum. Naast de gezelligheid van het centrum treft u in Edam tevens een jachthaven, en een groot scala aan verenigingen en sportfaciliteiten.

Indeling

Begane grond

entree, hal/ontvangstruimte, meterkast, voorkamer, toilet voorzien van closet en royale woonkamer met authentieke details, open haard, open trap met een aangebouwde keuken voorzien van inbouwapparatuur en openslaande deuren naar het achtererf. Ook kunt u hier genieten van een heerlijk achtererf en met een ligging en vrij uitzicht aan het water hoeft u zich hier nooit te vervelen. Vanuit de woonkamer heeft u bovendien een waanzinnig uitzicht over de waterpartijen en de bruggetjes.

Eerste verdieping

overloop, 2 slaapkamers, ruime badkamer voorzien van closet, wastafel, douche en ligbad.

Tweede verdieping

via vaste trap bereikbare tweede verdieping met overloop, berging en 2 extra slaapkamers.

Heeft u altijd al willen wonen in een Rijksmonument gelegen in een middeleeuwse stad met een rijke historie? Bel, mail of whatsapp RC Makelaars voor meer informatie.

Kenmerken

Beschikbaarheid

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Vraagprijs
€ 675.000,- k.k.

Bouw

Soort
Grachtenpand
Type
Hoekwoning
Liggingen
In centrum
Bouwjaar
1975
Inhoud
622 m3

Binnen

Woonoppervlakte
155 m2
Aantal kamers
5
Slaapkamers
4

Buiten

Perceeloppervlak
161 m2
Tuintypen
Achtertuin
Soorten
Geen garage

Verwarming

Verwarming
CV ketel
Warm water
CV ketel

Foto's

Plattegronden

Kaart

Street View